VMNI a Urgències, realitat o ficció?

La Societat Catalana de Medicina d’Urgències i Emergències va organitzar, el passat 25 d’octubre, la jornada d’actualització VMNI a Urgències, realitat o ficció?, que va ser coordinada per la Dra. Eva Lista i el Dr. Javier Jacob, facultatius especialistes del Servei d’Urgències de l’Hospital Universitari de Bellvitge. També hi va participar, moderant una taula rodona, el Dr. Javier Tapia, subdirector mèdic de l’Hospital de Viladecans.

La ventilació mecànica no invasiva és avui dia un instrument terapèutic fonamental en el suport inicial al pacient amb insuficiència respiratòria aguda. El seu ús també és determinant per a l’evolució del quadre clínic del pacient, per la qual cosa són necessàries una bona dotació material i humana i una bona formació dels facultatius i del personal d’infermeria tant en l’àmbit de les Urgències com en el de les emergències extrahospitalàries.

La primera taula rodona va estar dedicada a discutir sobre l’evidència de la utilització de la ventilació mecànica no invasiva (VMNI) en els serveis d’Urgències i sobre les possibles alternatives a aquest ús. En la segona taula, diversos especialistes del SEM van parlar sobre la formació i l’experiència com a elements per a l’èxit de la VMNI extrahospitalària.

La jornada es va celebrar a la seu de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, i va reunir especialistes d’hospitals i del Servei d’Emergències Mèdiques d’arreu de Catalunya.

Desembre 2013

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email