Viladecans acull la VIII Jornada de la Societat Catalana de Cirurgia Major Ambulatòria (SCCMA)

El passat 15 de juny, es va celebrar a l’Auditori Can Calderon de Viladecans la VIII Jornada de la Societat Catalana de Cirurgia Major Ambulatòria (SCCMA). La Jornada va ser dirigida per la Dra. Maria José Linares Gil, vocal de Docència de l’SCCMA i facultativa especialista del Servei d’Anestesiologia de l’Hospital de Viladecans. L’Hospital de Viladecans va col·laborar amb l’SCCMA en l’organització de l’event.

La conferència inaugural va anar a càrrec del Dr. Xavier Corbella, fins a aquest mes gerent de l’Àrea Territorial Metropolitana Sud de l’ICS. Entre els professors, ponents i moderadors participants, hi va haver nombrosos professionals de l’Àrea Metropolitana Sud (Hospital Universitari de Bellvitge, Hospital de Viladecans, i Atenció Primària Costa de Ponent).

Al llarg de les diferents taules rodones, es va debatre sobre el present i futur de la cirurgia major ambulatòria (CMA) i sobre com superar les dificultats que impedeixen en aquest moment una major difusió d’aquest model d’atenció quirúrgica.

Després que l’Hospital de Viladecans fos l’any 1990 pioner a tot l’Estat en l’arrencada del model, la CMA ha conegut una extensió creixent però no ha pogut assolir tot el seu potencial, en part per manca d’adaptació dels sitemes organitzatius a la gestió de la recuperació postoperatòria. En la taula rodona dedicada a aquest tema, es va posar de manifest que és necessària la innovació organitzativa i tecnològica en aquest àmbit.

També es van debatre mesures que podrien incrementar l’eficiència del model, com ara la sedació per part del professional d’infermeria capacitat, sota la supervisió de l’antesiòleg, i es van presentar experiències de programes de cirurgia ambulatòria molt eficients i beneficiosos per al malalt en els dos hospitals del nostre territori, com ara el de vaporització prostàtica a l’HV o el de cirurgia de tiroides a l’HUB, entre d’altres.

Una de les conclusions de la Jornada va ser que, per donar un nou impuls a la CMA, cal una major coordinació entre hospitals i atenció primària, així com posar l’interès del pacient en el centre del sistema, i promoure la innovació organitzativa i tecnològica.

Juny 2012

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email