Una tècnica amb làser permet tractar la pèrdua de visió per lesions pigmentades a la coroide

Investigadors del Servei d’Oftalmologia de l’HUB encapçalats pel Dr. Josep M. Caminal han publicat a la revista Retina l’estudi Subthreshold transpupillary thermotherapy in management of foveal subretinal fluid in small pigmented choroidal lesions.

En un 85% dels pacients inclosos en l’estudi, s’ha aconseguit fer desaparèixer l’acumulació de líquid sota la retina i mantenir o millorar la visió. El petit percentatge de pacients que, amb el temps, han experimentat una progressió de la lesió han estat tractats amb braquiteràpia.
 
L’estudi ha aplicat a aquests pacients la termoteràpia transpupil·lar subllindar (subthreshold transpupillary thermotherapy, sTTT), una tècnica que utilitza el làser díode i que es distingeix de la termoteràpia transpupil·lar convencional per uns paràmetres d’aplicació menys lesius. L’sTTT s’ha utilitzat fins ara per tractar la degeneració macular associada a l’edat, la corioretinopatia serosa central, i angiomes o metàstasis coroïdals.

Aquest article aporta un tractament prèviament no descrit per resoldre la pèdua de visió associada a l’acumulació de fluid a sota de la retina originat per nevus coroidals.

El treball va néixer arran del fet que fins ara no existia cap tractament definit per a aquest problema de pèrdua de visió més enllà del seguiment de la lesió, que en principi no és maligna però pot evolucionar cap a un melanoma.
 
Podeu veure l’abstract de l’article clicant aquí.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email