La jornada “Confluències: ciències i art per sensibilitzar sobre la prevenció i el tractament de l’ictus” va aplegar el dimarts 24 de maig a la sala d’actes a professionals de l’HUB, afectats i familiars, associacions de voluntaris que treballen en la superació de la discapacitat que provoca un ictus i estudiants i professors de batxillerat de l’IES Euclides de Pineda de Mar.

Aquest grup d’estudiants ha creat un banc d’imatges per ajudar a identificar les emocions a persones que han patit una alteració de la parla a causa d’un ictus. El projecte, anomenat “Què sents?”, permet que un pacient amb afàsia pugui expressar emocions i sentiments a través d’un codi d’imatges. Es presenta com si fos un joc de cartes i inclou 40 imatges que representen altres tantes emocions. Els dibuixos que van quedar exposats a l’accés al foyer de la sala d’actes de l’hospital, són el fruit d’una iniciativa conjunta entre la Dra. M. Àngels de Miquel, neuroradiòloga del l’HUB, i les professores de l’IES Euclides Glòria Safont i Anna Rodon.

Tant els professors i alumnes de batxillerat com els professionals de l’HUB es van mostrar obertament disposats a donar continuïtat al projecte del banc d’imatges, perquè es pugui desenvolupar la seva aplicació amb pacients, ja sigui en forma de joc de cartes físic o en una aplicació mòbil.

Totes tres van presentar el projecte en el decurs de la jornada, que també va comptar amb la participació de molts dels alumnes de 1r i 2n de Batxillerat Artístic de l’IES Euclides que van recollir la proposta d’elaborar l’emocionari. En el decurs de l’acte també es van presentar les 24 les il•lustracions que els alumnes han fet per acompanyar el conte “Mirant-nos de prop”, amb text de la Dra. De Miquel i inspirades en una col•lecció d’imatges d’embriologia del Dr. Domènech Mateu, catedràtic de la UAB.

La jornada va recollir testimonis vitals de pacients que han patit un ictus, dels professionals dels serveis de Neuroradiologia, Neurologia i Neurocirurgia de l’hospital, i de la Fundació Ictus i l’Associació Aves, que van posar en valor la feina del voluntariat en l’acompanyament dels malalts. Tot aquest seguit d’intervencions va fer palès la sensibilització al voltant de l’ictus, una malaltia que genera discapacitat i que demana un gran esforç de superació i integració per part de tots.

27 de maig de 2016

Més Notícies | Más Noticias | More news

Comments are closed.

Home | eHub | Email