Una dieta mediterrània amb oli d’oliva o fruits secs redueix un 30% el risc cardiovascular

El Dr. Xavier Pintó, responsable de la Unitat de Lípids i Risc Vascular del Servei de Medicina Interna de l’HUB, és un dels firmants de l’article científic Primary Prevention of Cardiovascular Disease with a Mediterranean Diet, que ha aparegut publicat a The New England Journal of Medicine.

Les conclusions han demostrat que, en aquests anys, els grups amb una dieta mediterrània amb oli d’oliva o fruits secs han reduït un 30% la incidència de problemes cardiovasculars greus com ara l’infart de miocardi o l’accident vascular cerebral, en relació amb el tercer grup.

Segons els autors, és la primera vegada que s’observen aquests resultats amb un alt grau d’evidència, i haurien de motivar una revisió de les recomanacions nutricionals internacionals, ja que la dieta pobra en greixos recomanada en els darrers anys per a la prevenció cardiovascular sembla no tenir els mateixos beneficis que una dieta mediterrània suplementada amb greixos d’origen vegetal i alt contingut en antioxidants.

Es tracta d’un important estudi en el qual han participat 17 grups de recerca de l’estat espanyol. Ha realitzat un seguiment, durant gairebé cinc anys, de 7.447 persones d’entre 55 i 80 anys d’edat amb alt risc cardiovascular. Aquestes persones van ser dividides en tres grups, i assignats a una de les següents dietes: mediterrània amb alt consum d’oli d’oliva verge extra, mediterrània amb alt consum de fruits secs, o reducció de la ingesta de greixos.

Podeu accedir a l’estudi clicant aquí.

Abril 2013

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email