Un treball liderat pel Dr. Josep M. Cruzado obté el Premi Íñigo Álvarez de Toledo a la recerca clínica nefrològica

Un equip de l’Hospital Universitari de Bellvitge liderat pel Dr. Josep M. Cruzado va ser guardonat el passat 30 de setembre amb el premi de la Fundación Renal Íñigo Álvarez de Toledo a la recerca clínica nefrològica pel seu treball Long-term results of biopsy-guided selection and allocation of kidneys from older donors in older recipients.

L’estudi va avaluar la utilització de ronyons de donants d’edat avançada per trasplantar-los a pacients renals també d’edat avançada, i va demostrar que el nombre de trasplantaments en aquesta franja d’edat podria ser més alt sense necessitat que augmentés la quantitat de donants.

La Fundación Renal Íñigo Álvarez de Toledo és una institució privada sense ànim de lucre que es dedica a l’assistència integral a pacients amb insuficiència renal i al foment de la prevenció i la recerca sobre la malaltia. Els premis que atorga tenen 25 anys d’història i són el reconeixement més important que es concedeix a l’Estat a la recerca sobre amb la patologia del ronyó. La convocatòria inclou les modalitats de recerca bàsica, clínica i infermera.

Per veure la notícia sobre aquest estudi publicada anteriorment en aquest butlletí, cliqueu aquí.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email