Un responsable infermer de l’Hospital Spaarne d’Holanda ens visita per conèixer la gestió i seguretat clínica de les àrees quirúrgiques

El Sr. Hein Schepens, infermer i directiu de l’Hospital Spaarne d’Holanda, va visitar el passat 21 de maig l’Hospital Universitari de Bellvitge en el marc del programa europeu d’intercanvi de professionals de la salut (HOPE). La visita tenia com a objectiu conèixer les diferents experiències en l’àmbit de gestió de les àrees assistencials quirúrgiques i el programa de seguretat clínica dels pacients en les àrees quirúrgiques.
La visita es va iniciar amb una presentació de la nostra institució a càrrec de la Sra. Gemma Martínez, cap d’àrea de Formació, Docència i Recerca. Va seguir amb una reunió de treball sobre indicadors de qualitat de seguretat del pacient a càrrec de la Sra. Lourdes Pastor Maylin, cap d’àrea de Qualitat, Seguretat Clínica i Procés Transversal. Seguidament, la Sra. M. José del Barrio, cap d’àrea de Malalties de l’Aparell Digestiu, va presentar la gestió de les unitats assistencials i quirúrgiques de l’aparell digestiu, i, la Sra. Emma González Vilatarsana, infermera clínica, el programa de Trasplantament Hepàtic, de la qual és la responsable infermera.
A continuació, la Sra. M. José Argerich, cap d’àrea de Malalties Nefrourològiques, va presentar la gestió de les unitats assistencials de cirurgia de curta estada, i la Sra. Araceli Chacón Aparicio, cap d’àrea de Processos Quirúrgics, la gestió del bloc quirúrgic i de la Unitat de Cirurgia Major Ambulatòria, així com el sistema seguretat per a la prevenció d’incidents en el quiròfan (CHECK-LIST). Finalment, es es va acompanyar el Sr. Schepens a visitar les unitats d’hospitalització i el bloc quirúrgic.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email