A finals de l’any 2021 està previst que estiguin enllestides les obres d’urbanització públiques previstes a la segona fase del Pla Director Urbanístic (PDU) Granvia-Llobregat, que gràcies al soterrament de diferents trams de la Granvia permetrà una connexió sense obstacles entre l’Hospital de Bellvitge i el Campus de la UB i l’ICO i l’Idibell.

Aquest ha estat un dels aspectes destacats en la presentació del PDU que ha dut a terme el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de l’Hospitalet, Francesc Belver , a l’Hospital de Bellvitge. El Campus de Bellvitge de la UB, l’hospital, l’ICO Hospitalet i l’Idibell són les quatre peces bàsiques de l’anomenat clúster biosanitari de Bellvitge, “que passaran d’estar molt a prop a estar junts”, segons ha afirmat Belver en la seva presentació. Totes quatre van estar representades a l’acte.

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de l'Hospitalet, Francesc Belver

En la presentació de la conferència, la Gerent de la GTMS, la Dra. Montserrat Figuerola, ha subratllat la gran oportunitat que suposa el pla director per a les quatre institucions, “des d’un punt de vista col•laboratiu i d’innovació, ja que ens dotarà d’un espai molt ben connectat i amb un substrat de professionals compromesos i amb ganes de millorar els servei públic que ja oferim”.

La morfologia de la connexió entre les dues bandes de la Granvia serà molt semblant a la que s’ha adoptat a la 1a fase del PDU, ja realitzada: un tronc central soterrat i cobert, amb dues calçades laterals. El trànsit de vianants es durà a terme pel tram cobert que anirà d’un costat a l’altre.

El PDU és un projecte de transformació urbana molt rellevant per a l’Hospitalet, ja que permetrà guanyar ciutat i promoure l’activitat econòmica i significa també una gran oportunitat per desenvolupar el clúster biosanitari del Campus de Bellvitge.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email