Un equip de l’HUB elabora un protocol per abordar les situacions de maltractament a la gent gran

Gairebé una de cada cent persones de més de seixanta anys pateix maltractaments físics, psicològics o econòmics, segons les dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

El maltractament vers les persones grans constitueix un fenomen poc visible; és la forma de violència menys estudiada, poc compresa i, per tant, desconeguda.

Per aquest motiu, un equip de professionals de l’Hospital Univeritari de Bellvitge ha treballat en l’elaboració d’un protocol d’actuació que dóna eines als professionals per abordar aquestes situacions de vulnerabilitat des de l’àmbit hospitalari.

Amb aquest protocol, es pretén disposar d’una guia que faciliti atendre els pacients grans en situació potencial o real de maltractament, tant des del Servei d’Urgències com dels altres serveis assistencials, per tal de garantir-ne la seguretat i poder emprendre les mesures legals corresponents.

Els seus autors han estat la Sra. Maria Isabel Arjona (Treball Social), la Sra. Carmen Cabot (UFIS de Geriatria), el Dr. Pere Cardona (Neurologia), el Dr. David Chivite (UFIS de Geriatria), el Dr. Jordi Giol (Urgències), la Sra. Begoña Llorente (Treball Social), el Sr. Jordi Martín (Treball Social), el Dr. Francesc Formiga (UFIS de Geriatria), la Sra. Cristina Ortega (UFIS de Geriatria), la Sra. Eunice Pere (Unitat de Geriatria d’Aguts), la Sra. Francisca Porras (UFIS de Geriatria), la Sra. Sandra Soler (Treball Social) i el Sr. Juan Manuel Verge (Urgències). Ha estat coordinat per la Sra. Lourdes Pastor, revisat per l’Assessoria Jurídica de l’HUB, i editat, en format digital, per l’Àrea de Comunicació i Audiovisuals.

Podeu veure el protocol clicant aquí.

Setembre 2012

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email