Un assaig multicèntric de la xarxa d’hospitals Red Española de Investigación Traslacional en Ginecología Oncológica (REDITOG), que coordina l’investigador de l’IDIBELL i cap del Servei de Ginecologia de l’HUB, Dr. Jordi Ponce, ha validat la utilitzat d’un test genètic per a la detecció precoç del càncer d’endometri. L’estudi, que ha inclòs més de 500 pacients, ha estat coordinat pel Dr. Ponce i el Dr. Antonio Gil, de l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron.

Un assaig multicèntric coordinat des de l’HUB-IDIBELL permetrà comercialitzar un test genètic per al càncer d’endometri

Segons els resultats, que es van presentar en el XVII Congrés de la Societat Europea de Ginecologia Oncològica (ESGO), celebrat de l’11 al 14 de setembre a Milà, aquesta prova permet descartar l’existència del tumor en un 97 % dels casos. Si el test es combina amb l’examen citològic convencional, la fiabilitat augmenta al 99 %, amb una especificitat del 97 % i una sensibilitat del 92 %.

Es tracta d’una anàlisi poc invasiva que es porta a terme sobre aspirats uterins, en base a l’anàlisi de l’expressió gènica de cinc biomarcadors. S’ha desenvolupat en col·laboració amb Geadic Biotec AIE, societat integrada per Oryzon Genomics SA i el Grup Reig Jofré, que el començaran a comercialitzar el proper mes de gener.

REDITOG és una xarxa nacional multicèntrica de biologia molecular traslacional, dins de l’àmbit de l’IDIBELL, que aglutina 16 centres oncològics espanyols. A més d’aquesta col·laboració, el seu altre gran projecte és l’anàlisi de l’expressió proteòmica i desenvolupament de biomarcadors en tumors epitelials d’ovari, en col·laboració amb l’empresa Proteomika, SL.

Octubre 2011

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email