Tercera jornada d’infermeria sobre cures i tractaments dirigits a pacients amb insuficiència renal

El passat 29 d’abril, la Sra. M. Antònia Casado, directora infermera de l’Hospital Universitari de Bellvitge, va inaugurar la tercera jornadaCompartim Coneixement – Compartim ExperiènciesProjectes infermers dirigits a pacients amb insuficiència renal, coordinada des de la Unitat de Formació Continuada.


L’objectiu d’aquesta tercera edició ha estat constatar l’expertesa de les infermeres dedicades a la cura del pacient nefrològic i donar a conèixer diferents projectes desenvolupats en l’àrea de les malalties nefrourològiques. A més, es van abordar temes com la importància de la cura de l’accés vascular, l’adhesió al tractament un cop s’ha realitzat el trasplantament i les noves perspectives del trasplantament de donant viu, així com visualitzar el rol de la infermera en el programa de la malaltia nefrològica.

La Sra. Maria José Argerich, cap de l’Àrea de Malaties Nefrourològiques, va ser la coordinadora i moderadora de la taula, en la que van participar la Sra. Rosa Escofet, infermera clínica de control d’infecció, que va presentar el programa de vigilància de les infeccions relacionades amb l’accés vascular de pacients en hemodiàlisis ambulatòria a la GTMS; la Sra. Maria Domingo, infermera del programa de la malaltia nefrològica, qui va exposar el programa que està desenvolupant sobre el malalt nefrològic; el Sr. Abel Ruiz, infermer de la unitat de nefrologia, diàlisis i UTR, que va presentar el resultats de l’estudi de recerca No adherencia al tratamiento inmunosupresor en pacientes trasplantados renales. Comparación entre pacientes no dializados y pacientes sometidos previamente a diàlisis; i, finalment, el Sr. Álex Andujar, infermer de la unitat de diàlisis i UTR, que va introduir el vídeo El trasplante renal de donante vivo. Una oportunidad hecha realidad.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email