Suport a la col·laboració de la Dra. Pino Alonso en salut mental a Sierra Leone

La Dra. Pino Alonso, del Servei de Psiquiatria de l’Hospital, va obtenir el passat mes de maig la Beca de cooperació Acadèmia del Món, de la Fundació Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears, dotada amb 3.000€, pel projecte Quan no hi ha psiquiatres: Un programa de Salut Mental a Sierra Leone, en el qual col·labora des de fa tres anys.

La col·laboració de la Dra. Alonso està centrada a participar en la formació dels infermers locals que integren el programa, supervisar les visites i tractament que ells instauren viatjant anualment al país durant unes setmanes cada any, i facilitar l’obtenció de psicofàrmacs a través de la col·laboració amb diferents ONG i laboratoris farmacèutics.

Precisament aquest mes d’octubre, la revista científica South African Journal of Psychiatry ha publicat l’article Where there is no psychiatrist: a mental health programme in Sierra Leone. En aquest article, la Dra. Alonso (primera firmant), juntament amb un expert de l’Adler School of Professional Psychology de Chicago i professionals del centre sanitari de Makeni, a Sierra Leone, descriuen els resultats del programa en el període de juliol de 2008 a maig de 2012, durant el qual van estar tractats ambulatòriament 549 pacients. D’aquests, un 53,7% van estar diagnosticats de trastorns psicòtics, un 12,5% de patir episodis maniàtics i un 9,6% d’episodis depressius, entre altres patologies. El 70,7% dels 417 pacients que van estar tractats farmacològicament van tenir una millora notable o molt notable.

Podeu accedir a l’article clicant aquí.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email