S'incorpora una nova promoció de facultatius residents a l'hospital i s'organitza el Curs d’urgències medicoquirúrgiques

El passat mes de maig, es van incorporar a l’Hospital Universitari de Bellvitge 79 nous facultatius titulats en les diferents branques de Ciències de la Salut, per a les quals el nostre centre està acreditat, per tal de començar a cursar la seva especialització. Aquests facultatius, juntament amb els 40 nous residents de Medicina Familiar i Comunitària i 1 resident de l’Hospital de Viladecans, van assistir al Curs d’urgències medicoquirúrgiques, que va tenir lloc a l’hospital entre els dies 21 i 31 de maig.

El Curs ha cobert una iniciació als aspectes més rellevants de l’atenció urgent en un hospital de tercer nivell, així com altres coneixements d’interès per als residents: aspectes legals, seguretat, hospitalització a domicili, o medicina del treball, entre d’altres. Així mateix, s’han dut a terme cursos d’introducció a la informàtica, seguretat i riscos laborals. També s’ha organitzat el curs d’iniciació a la Bioètica.

Com cada any, en el Curs d’urgències medicoquirúrgiques han participat com a docents facultatius especialistes de la majoria de serveis mèdics i quirúrgics de l’Hospital, així com altres professionals.

Com a complement, s’han realitzat durant el mes de juny, per les tardes, els tallers de pràctiques d’habilitats clíniques, impartits per residents d’anys superiors, a l’aula d’habilitats clíniques del Campus de la UB de Bellvitge.

L’Hospital de Bellvitge és un dels centres que té millors resultats en l’indicador de docència. Ha estat dels primers hospitals escollits pels 3 primers MIR que han triat un hospital de Catalunya, i moltes de les seves especialitats han estat cobertes entre els mil primers aspirants. Cal destacar que el 59% dels nous residents incorporats a l’HUB s’han format a universitats catalanes. Un 31% procedeixen de la Unitat docent de Bellvitge, un 17% d’universitats de la resta de l’Estat, un 4% de la UE i un 20% són extracomunitaris.

Les dades indiquen que, en l’elecció de centre, cada vegada tenen més importància els coneixements que tenen els aspirants, l’estructura Docent del centre i el perfil investigador del postgrau, així com els avenços i la implantació de nova tecnologia que es duu a terme.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email