Els membres de la Unitat de VIH de l'Hospital de Bellvitge

Malgrat les mesures de prevenció conegudes per evitar la transmissió del VIH, el VIH continua sent una malaltia estesa, sobretot en col·lectius que realitzen pràctiques de sexe insegures. En els darrers anys, diversos assajos clínics internacionals han demostrat que els antiretrovirals poden ser una mesura de prevenció eficaç per reduir el risc de transmissió del VIH, fet que s’ha traduït en una reducció important de noves infeccions de VIH a diverses ciutats dels Estats Units. L’emtricitabina i tenofovir disoproxil fumarat (F/TDF) és un antiretroviral comercialitzat des de fa 10 anys a Europa i els Estats Units i aprovat per a profilaxi preexposició per la Food and Drugs Administration nord-americana el 2012.

DISCOVER és un assaig clínic internacional que compara l’F/TDF amb el medicament en investigació emtricitabina i tenofovir alafenamida (F/TAF) quan s’utilitza com a profilaxi preexposició per a la prevenció del VIH. L’objectiu d’aquest estudi és determinar si l’F/TAF és eficaç i ben tolerat per al seu ús com a profilaxi preexposició.

A Espanya, aquest estudi es realitzarà a tres centres, l’Hospital Universitari de Bellvitge, BCN Checkpoint (en col·laboració amb l’Hospital Germans Trias i Pujol), i el Centro Sanitario Sandoval de Madrid (en col·laboració amb l’Hospital Clínico San Carlos).

La Unitat de VIH de l’Hospital Universitari de Bellvitge està actualment reclutant persones per a l’estudi DISCOVER i el reclutament estarà obert durant els propers mesos.

Les persones interessades a participar en aquest estudi poden contactar amb la Unitat de VIH de l’Hospital Universitari de Bellvitge.

5 d’abril de 2017

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email