Rotació externa al Chris Hani Baragwanath Academic Hospital de Johannesburg

La Dra. Ana María González Castillo, resident de 4t any de Cirurgia General i Digestiva de l’Hospital Universitari de Bellvitge, va realitzar una estada de tres mesos al Chris Hani Baragwanath Academic Hospital (CHBAH) de Johannesburg, a Sud-àfrica. Els objectius de la seva rotació van ser aprofundir en el maneig dels pacients politraumatitzats i amb ferides penetrants en un hospital d’alt nivell de cirurgia traumàtica.

El Chris Hani Baragwanath Academic Hospital és el tercer hospital universitari més gran del món, després dels hospital de Sichuan i de Linkou a la Xina. El Departament de Cirurgia Ortopèdica consta de set unitats i està dirigit pel Prof. Elias Degiannis, responsable dels equips quirúrgics de cap i coll, cirurgia cardiotoràcica, abdominal, vascular i pacients politraumatitzats. Aquest departament té més de 10.000 ingressos i fa més de 4.600 intervencions quirúrgiques a l’any.

La Dra. González va poder assistir a tota l’activitat assistencial realitzada a la unitat assignada, integrant-se amb l’equip facultatiu. Diàriament, participava a primera hora en el passi de visita del pacients ingressats a Cures Intensives i en la presentació dels casos urgents ingressats durant la guàrdia, on es comentava la morbimortalitat. Va poder participar també en nombroses intervencions, tant urgents com programades, de cirurgia ortopèdica i cirurgia general i vascular en pacients politraumatitzats o amb ferides penetrants d’alta complexitat.

També va assistir setmanalment a una sessió general docent i una específica per als residents, dirigida a l’actualització en patologia quirúrgica, així com a sessions clíniques de la Unitat de Cures Intensives i del Servei de Radiologia, i a una sessió de morbimortalitat.

La Dra. González agraeix al seu servei i al nostre hospital l’oportunitat de fer aquesta estada formativa, que li ha permès ampliar coneixements d’una manera pràctica i molt activa. L’alt grau d’entrenament i especialització de tot el personal, així com la seva gran disposició per a la docència, van contribuir en gran manera a l’aprofitament de la rotació.

Més Notícies | Más Noticias | More news

Comments are closed.

Home | eHub | Email