Rotació externa al Centre Hospitalari St. Mary’s de Londres

La Dra. Mieria Cussó Sorribas, resident de 5è any d’Angiologia i Cirurgia Vascular de l’Hospital Universitari de Bellvitge, va realitzar una estada de dos mesos al centre hospitalari St. Mary’s de Londres. Aquest és un important centre de referència en cirurgia vascular tant a nivell europeu com mundial. Va ser el primer hospital del món on es va realitzar una endarterectomia carotídia, l’any 1954, i actualment és una de les intervencions que més s’hi porten a terme, sempre que és possible sota anestèsia local.

En aquest centre, especialitzat en patologia aòrtica complexa i en cirurgia carotídia, s’hi realitzen anualment més de 700 intervencions quirúrgiques de cirurgia vascular. Al Servei, que consta de dues plantes, hi ha entre 30 i 40 pacients ingressats diàriament. Disposa també d’una unitat de cures intermèdies, amb 6 llits per al tractament de pacients semicrítics o/i malats postoperats.

Tenen assignat un quiròfan diari i comparteixen una sala d’angioradiologia on es realitzen tots els procediments endovasculars. En relació amb el tractament de patologia aòrtica, és un centre de referència tant en cirurgia oberta com endovascular, i disposa d’un sistema de navegació robòtic únic a Europa que facilita les cateteritzacions difícils de les diferents branques arterials.

La Dra. Cussó va tenir l’oportunitat de participar en les intervencions quirúrgiques programades durant la seva estada, i assistir a la realització d’ecografies per a l’estudi de les diferents patologies vasculars al laboratori de diagnòstic no invasiu.

Al centre, s’hi realitzen diferents sessions multidisciplinàries, en les quals participa el Servei d’Angiologia i Cirurgia Vascular. Destaquen, entre d’altres, les relacionades amb el peu diabètic, a les quals també va tenir l’oportunitat d’assistir. Va poder conèixer també com es realitza el tractament ambulatori de les varius mitjançant làser o radiofreqüència.

En resum, la Dra. Cussó considera que la seva estada ha constituït una experiència plenament satisfactòria, i que ha complert les seves expectatives, per la qual cosa agraeix a l’Hospital Universitari de Bellvitge que li hagi donat l’oportunitat de fer aquesta rotació.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email