Rotació externa al Case Medical Center i la Cleveland Clinic, als Estats Units

La Dra. Catherine Zubeldi Rizzo, resident de 4t any de Nefrologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge, ha realitzat una estada de 3 mesos al Case Western Reserve University – University Hospitals Case Medical Center i a la Cleveland Clinic, a Ohio (Estats Units). La seva estada ha rebut una beca per la Sociedad Española de Nefrología.

Durant aquest periode, va realitzar una primera part de la seva rotació al laboratori d’investigació bàsica en l’àrea d’immunologia del Lerner Building de la Cleveland Clinic, dirigit pel Dr. Robert Fairchild. El seu treball es va centrar en la tècnica d’Elispot IFN-gamma, realitzada segons els protocols del mateix centre. Va aprendre la tècnica i la seva execució, el que li va permetre treballar en condicions d’esterilitat amb càmera de flux laminar mentre es manipulaven les cèl·lules estimulants i responedores, base de l’estudi.

Així mateix, va participar en la incubació d’anticossos i preparació de cèl·lules monoclonals (PBMC). La Dra. Zubeldi considera que la seva estada al Laboratori li ha aportat coneixements pràctics de metodologia de treball de laboratori bàsic, així com les diferents utilitats de la tècnica i la seva complementarietat amb altres tècniques de monitoratge immunològic.

La segona part de la seva estada la va dedicar a fer una rotació clínica al Case Medical Center – Collaboration Cleveland Clinic, amb els Drs. Donald Hricik, cap de servei de Nefrologia i Hipertensió i director del Trasplant Institute, i el Dr. Augustine. Va participar, com a observadora, amb l’equip de trasplantament, que en aquest centre és multidisciplinari, així com en les visites al malalts ingressats portadors de trasplantament renal, renopancreàtic i hepatorenal.

També va tenir l’oportunitat d’assistir a la consulta externa ambulatòria de malalts trasplantats per poder valorar-ne l’evolució clínica. Així mateix, va poder assistir a totes les sessions i conferències clíniques que es van dur a terme durant la seva estada hospitalària.

Es va integrar en un estudi sobre infeccions oportunistes, resposta a la sensibilització amb Elispot i rebuig cel·lular realitzat en malalts trasplantats renals i hepatorenals dirigit pel Dr. Hricik, amb el qual continuarà treballant a distància.

La Dra. Zubeldi està molt agraïda tant al seu servei com a l’Hospital Universitari de Bellvitge, així com als dos centres, per haver pogut realitzar aquesta estada formativa tan profitosa per a ella.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email