Rotació externa al Bascom Palmer Eye Institute de Miami

El Dr. Noel Padrón Pérez, resident de 4t any de l’especialitat d’oftalmologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge, va realitzar una estada d’un mes i mig al Bascom Palmer Eye Institute de Miami (EEUU).

El Departament d’Oftalmologia de la Facultat de Medicina Miami Miller, Bascom Palmer Eye Institute, és un dels millors centres oftalmològics del món. Als Estats Units, l’American Board of Ophthalmology i el U.S.News & World Report l’han seleccionat com l’hospital oftalmològic número 1 del país durant 10 anys consecutius. És un centre punter tant en docència com en recerca i està compromès a mantenir aquest lideratge a nivell mundial.

Durant la meva estada, he pogut estar dues setmanes a la Secció de Patologia Ocular i quatre setmanes a la Secció de Retina i Oncologia.

A la Secció de Patologia Ocular, he adquirit coneixements relacionats amb la preparació de teixits oculars procedents del Bascom Palmer Eye Institute i d’altres regions dels Estats Units, així com en el diagnòstic anatomopatològic de les mostres.

A la Secció de Retina i Oncologia, he participat activament en l’exploració i el diagnòstic de pacients afectats de malalties de la retina i tumors, respectivament.

Així mateix, he presenciat les tècniques quirúrgiques que realitzen al centre per al maneig de la patologia retiniana, així com la recollida de mostres (i el seu processament directament a quiròfan) de tumors oculars.

Des del punt de vista de la formació teòrica, he pogut participar en totes les activitats que s’hi duen a terme, tant a les sessions de residents com a les sessions de patologia ocular amb tot el Departament. També he pogut assistir als grand rounds i morning lectures que realitzen. Finalment, he tingut l’oportunitat d’assistir a dos congressos organitzats pel Bascom Palmer Eye Institute i la University of Miami.

Les sis setmanes que he realitzat com a observership al Bascom Palmer Eye Institute constitueixen sens dubte una experiència extraordinària en l’aspecte acadèmic, i han contribuït a enriquir els meus coneixements en les subespecialitats esmentades.

En resum, ha estat una experiència molt positiva per enriquir els meus coneixements en tots aquests camps de l’oftalmologia, conèixer nous protocols i tècniques quirúrgiques i valorar els aspectes diferencials entre la pràctica oftalmològica nord-americana i la que es du a terme al nostre centre.

La possibilitat de realitzar una estada en un centre punter és una experiència molt enriquidora que permet completar la nostra formació. Així doncs, crec que és necessari poder observar com treballen altres equips i compartir l’experiència a nivell personal, mèdic i quirúrgic.


Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email