Rotació externa a l'Institut Gustave Roussy de França

El Dr. Henry Rafael Lares Archer, resident de 4t any de l’especialitat d’otorinolaringologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge, va realitzar una estada dos mesos a l’Institut Gustave Roussy de Villejuif (França).

L’Institut Gustave Roussy és el principal centre monogràfic d’Europa dedicat al diagnòstic i tractament de malalts oncològics. La seva missió està fonamentada en tres pilars: el diagnòstic i tractament dels pacients, la recerca i la docència.

Va ser fundat l’any 1926 pel Prof. Gustave Roussy (1874-1947), eminent neuropatòleg que va mostrar gran interès per la lluita contra el càncer. Inicialment funcionava com un annex de l’Hospital Paul-Brousse i, des de 1980, ocupa el nou edifici on s’ubica actualment. Disposa de 400 llits i s’hi atenen uns 47.000 malalts a l’any, dels quals 12.000 son primeres visites. Anualment s’hi realitzen unes 3.000 intervencions quirúrgiques.

L’objectiu de la seva rotació va ser ampliar els seus coneixements en l’àrea de cirurgia oncològica de cap i coll, amb especial èmfasi en la microcirurgia reconstructiva cervicofacial. Aquesta rotació la va realitzar al Departament d’Oncologia Cervicofacial, dirigit pel Dr. François Janot. Va estar tutoritzat pel Dr. Frédéric Kölb, cap del Servei de Cirurgia Plàstica.

Durant aquests dos mesos, va poder participar a les activitats diàries que es duen a terme en el maneig d’aquest tipus de malalts, participant a les cirurgies que es realitzaven, fonamentalment les de reconstrucció amb microcirurgia. Així mateix, assistia al passi de visita diari dels malalts postoperats, i participava a les visites realitzades a la consulta externa.

Va poder assistir a les reunions setmanals del Servei, així com a totes les activitats docents realitzades, amb accés també a la biblioteca de l’hospital per a la recerca i revisió bibliogràfica dels temes tractats.

El Dr. Lares considera que la seva estada i participació a les activitats del Departament d’Oncologia cervicofacial d’aquest important centre oncològic, de prestigi mundial, li han servit per ampliar i reforçar els seus coneixements d’oncologia i reconstrucció microquirúrgica de l’àrea de Cap i Coll. L’alt grau d’entrenament i especialització de tot el personal que treballa en aquest departament, així como la seva gran disposició per a la docència, han contribuït en gran manera a l’aprofitament d’aquesta rotació.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email