Rotació externa a l'Hospital Rigshospitalet de Copenhagen

El Dr. Oriol Puig Calvo, durant el seu 4t any de residència de l’especialitat de medicina nuclear a l’Hospital Universitari de Bellvitge, ha realitzat una rotació externa de dos mesos a l’Hospital Rigshospitalet de Copenhagen (Dinamarca).

Durant la meva estada, he pogut conèixer i treballar en el Departament de Fisiologia Clínica, Medicina Nuclear i PET, dirigit per la Prof. Dra. Liselotte Hojgaard.


L’objectiu de la rotació era aprendre noves tècniques en relació amb la tomografia per emissió de positrons (PET) amb radiofàrmacs no FDG (radiofàrmacs que no pertanyen al grup de la fluorodeoxiglucosa).


L’hospital compta amb 8 escàners PET (entre els quals, un PET/MR i un PET HRRT d’alta resolució) i dos ciclotrons on es poden sintetitzar radiofàrmacs encara en investigació preclínica, així com d’altres que s’hi s’utilitzen diàriament en la pràctica clínica tot i que aquí encara no han estat autoritzats. Això ha estat una gran experiència per a mi.


A nivell oncològic, he estat treballant sobretot en el camp dels tumors neuroendocrins, tant el seu diagnòstic amb 68Ga-Dotatoc com en el seu tractament amb 177Lu-Dotatate.


Una altra àrea destacada del centre és la neurologia, i durant la meva estada he tingut la possibilitat d’aprofundir en el diagnòstic de demències amb radiofàrmacs com ara el 18F-FDG i 11C-PiB, així com en el diagnòstic de tumors intracranials com ara els gliomes amb 18F-FET o els meningiomes amb 67Ga-Dotatoc.


També és un centre referent en el diagnòstic de cardiopaties, i he tingut l’oportunitat d’aprendre noves tècniques diagnòstiques PET per a la cardiopatia isquèmica i viabilitat miocàrdica amb 82Rb i 18F-FDG i per a la valoració de la patologia òssia tant benigna com maligna amb 18F-NaF.


He pogut establir una gran interrelació amb altres professionals i valorar una altra forma de treball. Aquesta estada m’ha permès ampliar coneixements en un camp concret de la meva especialitat en un centre capdavanter, i considero que aquesta rotació ha estat molt profitosa en tots els sentits: docent, assistencial i humà. En resum, ha estat una gran experiència.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email