Rotació externa a l'hospital de Conventry, Regne Unit

La doctora María Luisa Fontalva Guerrero, resident de 5è any de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, ha realitzat una estada de 2 mesos a l’hospital de Conventry, centre adherit a la University Hospitals Coventry and Warwickshire. Aquest hospital inclou un dels majors departaments d’urgències de Traumatologia del Regne Unit, sent anomenat el 26 de març de 2012 com a un dels quatre ‘Trauma Centre’ de la regió West Midlands.
Durant l’estada, la doctora ha format part de l’equip d’extremitat superior representat per Mr. Steve Drew i Mr. Tom Lawrence juntament amb un fellowship i un resident. Les activitats que ha realitzat han estat de dos tipus: assistència a les consultes i participació durant les intervencions quirúrgiques.

A part de les primeres visites on es realitza una orientació diagnòstica inicial, i les visites de seguiment on es realitza la valoració del pacient durant el postoperatori o després del tractament conservador, l’hospital de Conventry té un tercer tipus de visites orientades als pacients traumàtics de l’extremitat superior. Els traumatòlegs d’aquesta tercera àrea fan l’ambulatori en el mateix hospital, de manera que les consultes estan focalitzades tant en aquells pacients que havien estat atesos en urgències els dies anteriors per a realitzar un primer control com en els que assisteixen a una consulta de seguiment.  D’altra banda, destacar també la impartició de classes de docència per residents. L’hospital de Conventry realitza dues sessions mensuals on els adjunts informen sobre coneixements teòrics i pràctics de cada especialitat.

María Luisa Fontalva qualifica de “molt satisfactòria” l’experiència de rotació a l’estranger per tal de complementar la formació professional i poder treballar amb altres especialistes que tenen un sistema de formació professional diferent.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email