Foto de grup dels participants a la reunió

Foto de grup dels participants a la reunió

El Grup de Malalties Minoritàries de l’Hospital Universitari de Bellvitge ha mantingut avui una reunió de treball amb representants de la Federació Espanyola de Malalties Rares (FEDER) per tal de buscar línies de col·laboració i compartir projectes.

Una dotzena de membres del Grup, tant responsables directius com caps d’equips assistencials, han participat en la trobada. La representació de FEDER ha estat encapçalada per Jordi Cruz, delegat de l’entitat a Catalunya, i Caterina Aragó, tècnic del seu Servei d’Informació i Orientació.

Tots plegats han analitzar com potenciar la perspectiva del pacient en l’abordatge multidisciplinari de les patologies minoritàries i han debatut possibles línies de col•laboració entre el teixit associatiu i els equips assistencials.

El grup de l’Hospital Universitari de Bellvitge es va constituir el passat mes de juny, després d’alguns mesos de treballs previs, amb l’objectiu de buscar sinergies entre els seu membres, compartir una manera de treballar, i estrènyer el vincle amb les associacions de pacients.

Malgrat que són infreqüents, hi ha més de 7.000 malalties minoritàries, el que fa que afectin en conjunt a un 5-7% de la població general (uns 30 milions d’afectats a la Unió Europea i entre 300.000 i 400.000 a Catalunya). Els professionals de Bellvitge tracten més de cent malalties minoritàries que engloben més de 2.000 pacients, la majoria en el marc d’unitats multidisciplinàries.

19 de setembre de 2017

Més Notícies | Más Noticias | More news

Comments are closed.

Home | eHub | Email