Les hores o els dies de recuperació en un hospital poden fer-se molt llargs per als pacients ingressats. L’Hospital Universitari de Bellvitge posa en marxa el projecte RELAT-Hos per oferir als pacients una alternativa creativa per pal·liar aquesta situació, escrivint un relat de format lliure mentre estan ingressats.

El Projecte RELAT-Hos ofereix una alternativa creativa a les persones ingressades a l'Hospital de Bellvitge

Impulsat des de la Direcció d’Infermeria de l’Hospital de Bellvitge, i més concretament per Antonia Castro, una de les professionals del centre, el projecte RELAT-Hos convida als pacients ingressats a les prop de 30 unitats d’hospitalització de Bellvitge a escriure un relat, una història o qualsevol altre text creatiu amb una extensió d’entre mitja i tres pàgines com a màxim durant la seva estada al centre.

“No es tracta d’un concurs, i no busquem guanyadors, sinó relatadors, perquè estem convençuts que l’escriptura, com la lectura, te un valor terapèutic i pot ajudar a omplir les hores d’estada al centre”, explica la infermera Antonia Castro, que ha treballat prop d’un any en l’elaboració del projecte.

Cada pacient que participi a la iniciativa rebrà una carpeta amb material d’escriptura per poder crear el seu text, que en acabar serà recollit pels professionals d’infermeria.

El full informatiu de RELAT-Hos

El projecte RELAT-Hos ha triat com a lema una cita d’Oscar Wilde, en que assegura que no hi ha més que dues regles per escriure: “tenir alguna cosa a dir i dir-ho”

L’objectiu final de la iniciativa, que inicialment es desenvoluparà fins a finals de 2018, és aplegar tots els escrits dels pacients en sengles publicacions digital i en paper.

Més informacio en el correu relathosbellvitge@gmail.com

16 de novembre

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email