Professionals infermers de l’hospital, premiats per un pòster presentat a la IV Jornada Catalana de Salut Mental

Professionals infermers de l’Hospital Universitari de Bellvitge van ser guardonats amb un accèssit en els reconeixements a les millors comunicacions presentades a la IV Jornada Catalana de Salut Mental. Compromís infermer: més enllà del tenir cura, organitzada pel Col·legi Oficial d’Infermeria de Barcelona (COIB) els dies 28 i 29 de novembre de 2013 a Barcelona.

La comunicació guardonada va ser el pòster titulat Educación sanitaria para la prevención de patología dual en pacientes con diagnóstico de bulimia nerviosa, que va ser defensada per la Sra. Alicia Antolín González, infermera resident de Salut Mental. La resta d’autors són la Sra. Vanesa Cano, la Sra. Verónica Dato, el Sr. Francisco Alberto Egea, el Sr. José Vicente Romero i la Sra. Conxi Domínguez.

Les conclusions del treball destaquen que l’estandardització de l’educació per a la salut mitjançant una guia d’intervenció proporciona uns coneixements al pacient de bulímia sobre el perill d’altres comorbilitats com ara l’inici o la continuació de l’ús de drogues. És important que la persona conegui a fons la seva malaltia, així com els seus possibles riscos, i que obtingui recursos per a la resolució de conflictes. Una intervenció educativa pot fomentar l’aprenentatge del control dels impulsos i evitar que es caigui en el consum habitual de drogues, fet que agreuja el diagnòstic principal.

Podeu consultar el pòster clicant aquí.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email