Presentació del Dr. Antoni Andreu com a nou gerent territorial de l’ICS a l’àrea Metropolitana Sud

El passat dilluns 9 de març, va tenir lloc a la sala d’actes de l’Hospital Universitari de Bellvitge la presentació del Dr. Antoni Andreu Périz com a nou gerent territorial de l’ICS a l’àrea Metropolitana Sud. El Dr. Andreu va ser presentat pel Dr. Pere Soley, director gerent de l’ICS, acompanyat pel Dr. Antoni Juan, director assistencial de l’ICS. El Dr. Andreu relleva en el càrrec el Dr. Alfredo García, que ha estat al capdavant d’aquesta gerència territorial des del juny de 2012.

Durant l’acte, el director gerent de l’ICS va definir el Dr. Antoni Andreu com una persona “amb les idees molt clares, amb capacitat de negociar i de gestionar, i que ens ajudarà a tornar al lideratge assistencial, tècnic i científic”. Per la seva banda, el Dr. Andreu va destacar que “els esdeveniments dels últims anys, i no només la crisi, sinó també el canvi en la piràmide poblacional o els avenços tecnològics en moltes àrees de la medicina, ens estan obligant a reinventar-nos a nosaltres mateixos cap al futur. Tan sols unes poques institucions reuneixen les condicions per liderar aquest salt cap a la medicina del futur, i l’àrea Metropolitana Sud de l’ICS, amb l’Hospital de Bellvitge al capdavant, és sens dubte una d’elles pel seu coneixement, capacitat d’organització, tradició, voluntat de fer-ho i compromís”.

Nascut a Barcelona l’any 1960, Antoni Andreu Périz és llicenciat en medicina i cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), doctor en medicina per la UAB, especialista en bioquímica clínica per l’Hospital Universitari Vall d’Hebron (HUVH) i expert en genètica.

La seva trajectòria professional es va iniciar l’any 1989 a l’HUVH com a facultatiu especialista del Servei de Bioquímica on va treballar fins a 1998, any en què es va traslladar al Houston Merritt Clinical Research Center del Columbia Presbiterian Medical Center (Universitat de Columbia, Nova York) per treballar en l’àmbit de la genètica de les malalties neuromusculars.

L’any 2001 va ser nomenat responsable del Laboratori de Genètica de Malalties Neuromusculars de l’HUVH. De 2006 a 2010 va ocupar el càrrec de coordinador de recerca en neurociències del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i el 2011 va passar a ser cap de secció del Servei de Bioquímica de l’HUVH i director del Programa de medicina molecular del mateix hospital.

L’any 2012 va ser nomenat sotsdirector general d’Avaluació i Foment de la Investigació de l’Institut de Salut Carlos III (ISCIII) on, des de març de 2013 fins ara, ha ocupat la Direcció General.

Antoni Andreu, que ha format part del Comitè Científic sobre la malaltia de l’Ebola creat pel Govern central, també ha estat investigador en diversos projectes nacionals i internacionals en el marc del Pla nacional de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+i) i en les convocatòries de recerca de la Comissió Europea; coordinador de grup de la Xarxa Temàtica d’Investigació Cooperativa de Malalties Mitocondrials de l’ISCIII; coordinador de grup al Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa de Malalties Rares; director de diverses tesis doctorals, i autor de més de 150 publicacions científiques internacionals de l’àrea de la genètica.

A més, ha rebut set premis d’investigació en aquesta mateixa àrea, és membre de diversos comitès assessors, científics i d’avaluació tant d’àmbit nacional com internacional en activitats d’R+D+i i és professor en programes universitaris i mestratges en genètica i gestió científica de diverses universitats de l’Estat espa