Premiat un estudi d’Anna Bachs sobre la prova de marxa de 6 min en EPID

La Sra. Anna Bachs Salvadó, infermera de la Unitat Funcional de Patologia Intersticial del Servei de Pneumologia de l’hospital, va ser guardonada amb el Premi SEPAR-Chiesi a la millor comunicació científica de l’àrea d’infermeria per la seva presentació del treball “Utilidad de la prueba de la marcha 6m en el seguimiento de pacientes con enfermedad pulmonar intersticial difusa”.

El premi li va ser lliurat en el decurs del Congrés de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica – SEPAR 2015, que es va celebrar a Maspalomas (Gran Canària) del 5 al 8 de juny.

El treball tenia com a objectiu determinar la utilitat de la prova de la marxa de 6 minuts com a eina de seguiment, juntament amb les proves funcionals respiratòries, en pacients amb malaltia pulmonar intersticial difusa (EPID). Per a això, es va realitzar un estudi prospectiu observacional amb 75 pacients seguits a consultes externes en els quals s’observaven caigudes significatives (p<0.05) en la capacitat vital forçada, la capacitat pulmonar total i la saturació d’oxigen mínima.

Els resultats van constatar que la prova de marxa de 6 minuts hauria de realitzar-se rutinàriament en el seguiment de pacients amb EPID, sobretot en persones amb un patró fibròtic, tal com es fa amb les proves funcionals respiratòries. La principal variable clínica associada a una major alteració funcional trobada durant el seguiment (diferencial de saturació a l’esforç) va ser el tipus de patró fibròtic.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email