Premi 'Mejores Ideas' a un estudi sobre el professionalisme i empatia dels residents

El passat 18 de noviembre, va tenir lloc al Teatre Nacional de Catalunya l’acte de lliurament dels premis Mejores Ideas de la Sanidad del Año 2013, atorgats per Diario Médico. Entre els premis de la categoria Política Professional, va ser guardonat el projecte d’investigació “Desarrrollo del profesionalismo en el hospital”, dirigit per el Dr. Luis Vivanco-Sierralta, responsable de la Plataforma de Bioética y Educación Médica (CIBIR), desenvolupat juntament amb la Fundación Rioja Salud i la Consejería de Salud del Gobierno de La Rioja. En aquest projecte, multicèntric, hi participa l’Hospital Universitari de Bellvitge a través de la Comissió de Docència i del Comitè de Bioètica, amb la Dra. Rosa Villalonga i la Dra. Carmen Benito com a investigadores principals al nostre centre, i per tant, copartícips del premi.

Aquest projecte d’investigació està orientat a l’estudi del professionalisme i l’empatia dels facultatius residents, valorant la seva evolució des de l’inici del període formatiu fins a la seva finalització. L’objectiu és poder donar la millor formació possible en tots aquests aspectes, fonamentals tant en el tracte amb els pacients com amb la resta professionals que participen en l’activitat assistencial, docent i de recerca, i que s’han de tenir ben consolidats per poder desenvolupar l’activitat durant tota la vida professional.

A més del nostre centre, que és el que aporta el major nombre de facultatius residents participants, també treballen en aquest projecte el Centro Hospitalario San Pedro de la Rioja, l’Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Deu, Althaia Xarxa Assistencial de Manresa, Parc Sanitari Sant Joan de Déu i Hospital de l’Esperit Sant, així com l’Institut Borja de Bioètica.

A l’acte d’entrega de premis, hi van assistir el Dr. Luis Vivanco-Sierralta, que va recollir el premi; el Sr. Javier Aparicio Soria, gerent de la Fundación Rioja Salud; el Dr. Eduardo Mirpuri, coordinador de l’àrea de Recerca del CIBIR, i la Dra. Rosa Villalonga, cap d’estudis del nostre hospital.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email