Participació de la Unitat d’ELA en una reunió sobre la malaltia a Tortosa

La Unitat Funcional d’ELA de l’Hospital Universitari de Bellvitge va tenir una participació destacada el dissabte 13 de juny en les I Jornades d’Actualització en ELA a Tortosa, organitzades pels Serveis Territorials del Departament de Salut i del Departament de Benestar Social i Família a Terres de l’Ebre, l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa i la Fundació Miquel Valls, juntament amb els voluntaris a Terres de l’Ebre d’aquesta entitat.

La Jornada, inaugurada per l’alcalde de Tortosa i els directors dels serveis territorials de Salut i de Benestar i Família, va estar adreçada tant a professionals com a pacients, famílies i públic en general. Va tenir com a objectius analitzar els reptes sanitaris per tal d’afrontar la malaltia, apropar els professionals als pacients i les seves famílies, i crear una xarxa d’experts entre professionals de la Unitat Funcional d’ELA de Bellvitge i els professionals de tot el territori de la província de Tarragona.

Al llarg de tot el matí, es van anan tractant temàtiques relacionades amb cadascun dels àmbits mèdics i d’investigació que els afectats d’ELA requereixen, així com dels aspectes psicosocials i de voluntariat necessaris per a aquestes persones i les seves famílies.

Per part de l’Hospital Universitari de Bellvitge, hi van participar com a ponents la Dra. Mònica Povedano, coordinadora de la Unitat d’ELA; la Sra. Yolanda Martínez, infermera d’investigació; la Dra. Eva Farrero, pneumòloga; el Sr. Lluís Mateu, fisioterapeuta respiratori; la Dra. Núria Virgili, endocrinòloga, i la Sra. Inmaculada Jiménez, dietista-nutricionista. Així mateix, hi van intervenir ponents de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, el consultori local Roquetes de l’ABS Tortosa Oest, el Departament de Benestar Social i Família, i la Fundació Miquel Valls.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email