Noves línies de col·laboració com a centre referent en telangectàsia hemorràgica hereditària

El passat divendres 19 d’abril, van visitar l’Hospital Universitari de Bellvitge el Sr. Ángel Relancio, president de l’Associación de Enfermos con Telangectasia Hemorrágica Hereditaria (HTT), també anomenada malaltia de Rendu-Osler, i el Dr. Roberto Zarrabeitia, responsable de la unitat especialitzada en l’atenció d’aquesta malaltia de l’Hospital de Sierrallana, (Cantàbria), l’única que existeix a l’Estat espanyol juntament amb la de l’Hospital Universitari de Bellvitge.
De la visita, n’ha sorgit una relació estable de l’HUB amb l’associació de pacients en virtut de la qual totes persones amb aquesta malaltia que es posen en contacte amb l’Associació són adreçades a la nostra Unitat. Així mateix, ha sorgit un nexe per realitzar futurs treballs conjunts amb el Dr. Zarrabeitia i el seu equip de recerca de l’Instituto de Salud Carlos III.

La Unitat d’HTT de l’Hospital Universitari de Bellvitge, reconeguda per la Direcció Mèdica del nostre hospital des del setembre de 2011, és la primera que s’ha creat en un hospital universitari d’atenció multidisciplinària a aquesta patologia de transmissió genètica, considerada una malaltia rara. Realitza una assistència experta, integral i coordinada de la malaltia, que inclou una bona atenció urgent, una detecció precoç de les possibles complicacions, i la promoció d’una millor qualitat de vida. Implica facultatius de diferents serveis, que es coordinen en reunions mensuals on es discuteixen els casos més complexos, es prenen decisions terapèutiques i es proposen millores per a la Unitat. Actualment, ja han estat visitats 70 pacients.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email