Nou protocol sobre la retirada o no inclusió del tractament renal substitutiu en pacients amb IRCT

El Servei de Nefrologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge ha elaborat un nou protocol titulat Retirada o no inclusió del tractament renal substitutiu en pacients amb insuficiència renal crònica avançada. El document té com a finalitat servir d’ajuda per a la presa de decisions en el tractament d’aquest tipus de pacients, ja que en molts casos es presenten dubtes en el moment d’iniciar o continuar un tractament renal substitutiu segons la situació clínica o vital de cada cas.

En Nefrologia els avenços en les tècniques de tractament substitutiu han millorat la supervivència i la qualitat de vida dels pacients amb insuficiència renal crònica avançada, encara que en determinades circumstàncies la seva utilització pot generar un efecte contrari al previst en el moment de la seva indicació. Per aquest motiu, s’ha elaborat un nou protocol basat en criteris ètics i clínics que pretén servir com eina d’ajuda i reflexió en aquests casos complexes.

En ell, es defineixen conceptes com qualitat de vida, autonomia, dignitat i vulnerabilitat entre d’altres, seguint els 4 principis ètics bàsics (autonomia, beneficència, no maleficència i justícia). També s’exposen criteris mèdics per a la presa de decisions basats en l’edat del pacient, la tolerància al tractament renal substitutiu, la comorbiditat associada i el pronòstic vital del pacient.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email