Neix Translink, un projecte europeu per a desenvolupar tractaments que evitin la resposta immune contra les pròtesis cardíaques biològiques

El 23 i 24 de setembre d’enguany, la ciutat de Pàdua (Itàlia) ha acollit la reunió de llançament (kick-off) del projecte europeu Translink (“Defining the role of xeno-directed and autoimmune events in patients receiving animal-derived bioprosthetic heart valves”), que té com a objectiu determinar els factors que governen els riscos de la fallada de les pròtesis valvulars cardíaques d’origen biològic, com també millorar el temps de vida d’aquestes.

Els resultats d’aquest projecte tindran un impacte important sobre la població, ja que els trastorns associats a les vàlvules cardíaques constitueixen la tercera causa de les malalties cardiovasculars i la substitució d’aquestes pròtesis és la segona intervenció quirúrgica més freqüent en cirurgia cardíaca.

Translink es desenvoluparà a través d’un consorci internacional format per 13 membres. Els socis espanyols del projecte són: l’Institut Català de la Salut, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), InKemia IUCT Group (a través de la filial IUCT, S.A.) i la start-up Mind the Byte.

El Dr. Rafael Máñez Mendiluce, cap del Servei de Cures Intensives de l’Hospital Universitari de Belvitge i director de les investigacions de l’ICS (amb els hospitals de Bellvitge i Vall d’Hebron) i de l’IDIBELL, manifesta que aquest consorci multidisciplinari “permet aplicar en la pràctica mèdica el coneixement generat sobre la resposta immunitària innata contra antígens d’altres espècies, amb possibilitats reals de poder impactar en la prevenció de les complicacions que limiten la implantació de pròtesis cardíaques biològiques”.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email