Cristina Capdevila assumeix la direcció de l’Hospital Universitari de Bellvitge


Dra Montserrat Figuerola

Dra Montserrat Figuerola

Dra Cristina Capdevila

Dra Cristina Capdevila

La fins ara directora del Servei d’Atenció Primària Barcelonès Nord i Maresme, Montserrat Figuerola, és des d’avui la nova gerent territorial de l’Institut Català de la Salut (ICS) a l’àrea Metropolitana Sud. Cristina Capdevila, fins ara directora assistencial de la Fundació Sanitària de Mollet, assumeix la direcció de l’Hospital Universitari de Bellvitge.

Així ho ha decidit la Comissió Executiva del Consell d’Administració de l’ICS que, a proposta de la Direcció Gerència de l’ICS, va aprovar aquests nomenaments ahir, dijous 31 de març.

Candela Calle, directora gerent de l’ICS, ha fet aquest matí la presentació de totes dues en un acte obert a tots els professionals al mateix Hospital. Posteriorment, també n’ha fet la presentació en una trobada amb professionals d’atenció primària de l’àrea Metropolitana Sud.

Montserrat Figuerola

Montserrat Figuerola Batista, nascuda a Girona el 1956, és llicenciada en medicina i cirurgia per la Universitat de Barcelona i especialista en medicina interna. Entre 1984 i 1988 va ser metgessa adjunta al Servei de Medicina Interna de l’Hospital Dr. Josep Trueta. Entre els anys 1989 i 1994 es va dedicar a la cooperació internacional, primer com a coordinadora a Amèrica Central i el Carib d’ACSUR i després com a directora general a Espanya de la mateixa organització.

Entre 1994 i 2003 va treballar al Consorci Sanitari del Baix Empordà, en gestió d’atenció primària i en la Direcció d’Integració de Serveis d’Atenció Primària, Atenció Especialitzada i Atenció Sociosanitària. De 2004 a 2007 va ser gerent territorial de l’ICS a Girona. De 2007 a 2011 va ocupar el càrrec de directora d’Afers Assistencials de l’ICS. De 2011 a 2012 s’incorporà a l’Institut Català d’Oncologia en la coordinació de projectes de serveis públics a QUALY/CCOMS.

El 2013 es va reincorporar a l’ICS amb la responsabilitat de la planificació i el desplegament del Programa de cronicitat i com a directora del Servei d’Atenció Primària Barcelonès Nord i Maresme.

Cristina Capdevila

Cristina Capdevila Aguilera, nascuda a Barcelona l’any 1973, és llicenciada en medicina i cirurgia per la Universitat de Barcelona (UB) i especialista en medicina familiar i comunitària. També té un diploma ESADE en direcció de serveis integrats de salut.

La seva experiència professional passa per diferents centres d’atenció primària fins l’any 2002 que s’incorporà a l’Hospital Universitari de Bellvitge. Va ocupar diversos càrrecs a l’Hospital, inclòs el de subdirectora mèdica del centre entre els anys 2007 i 2014. També ha treballat a la Mútua de Terrassa i a la Fundació Sanitària de Mollet.

La Gerència Territorial Metropolitana Sud (GTMS)

La Gerència Territorial Metropolitana Sud comprèn el conjunt de centres i serveis sanitaris de l’ICS a l’Hospitalet de Llobregat, el Baix Llobregat, l’Alt Penedès i el Garraf. Inclou la Direcció d’Atenció Primària Costa de Ponent, amb 54 equips d’atenció primària i 17 unitats assistencials de suport, l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans. Aquest territori correspon a una població de més d’1,3 milions de persones, 68 municipis i una extensió de 1.400 km2. Els més de 8.100 professionals dels seus centres d’atenció primària i hospitalària ofereixen a la ciutadania uns serveis de salut integrats i integrals de gran qualitat i eficiència.

1 d’abril de 2016

Més Notícies | Más Noticias | More news

Comments are closed.

Home | eHub | Email