Actuació de Marina Rossell a la Unitat de Diàlisi

Actuació de Marina Rossell a la Unitat de Diàlisi

La cantautora Marina Rossell ha actuat aquest matí per als pacients de tres unitats de l’Hospital Universitari de Bellvitge en el primer concert d’un projecte amb l’associació Música en Vena per millorar l’estada de les persones ingressades a través de la música.

Marina Rossell ha interpretat amb extraordinària calidesa alguns dels seus temes més coneguts com La gavina, Yo te diré o El metec a la Unitat de Diàlisi, el Servei de Psiquiatria i una Unitat de Cures Intensives. L’actuació ha tingut una gran acollida tant per part dels pacients com dels professionals de l’hospital i s’han viscut moments altament emotius.

“Estic convençuda que els fa bé als pacients i, a mi, encara més”, ha explicat l’artista, visiblement commoguda. “És una manera de retornar una miqueta tot el que la sanitat pública, i en concret l’Hospital de Bellvitge, ha fet per mi i per la meva família”. Rossell s’ha mostrat molt agraïda amb el centre i ha volgut subratllar “la qualitat humana i professional en el tracte amb els pacients de tot el personal, des de la senyora de la neteja fins als metges i infermeres”.

Per la seva banda, Encarna Grifell, directora de Planificació Estratègica de la Gerència Metropolitana Sud, ha indicat que aquesta iniciativa “forma part del projecte d’humanització que està portant a terme l’Hospital de Bellvitge, amb el qual volem potenciar tot allò que millori l’experiència de l’estada en un hospital més enllà de l’alta qualitat assistencial que ja s’hi ofereix”. En un sentit similar Maria Suárez, gerent de Música en Vena, ha destacat el valor de la música com a teràpia complementària i els excel·lents resultats obtinguts en els altres hospitals de l’Estat on ja treballen des de fa més de 6 anys.

Música en Vena és una associació sense ànim de lucre que promou des de fa diversos anys la música en directe als hospitals. Ha intervingut a més de 20 hospitals, principalment de la Comunitat de Madrid i Catalunya, treballant amb tota mena de músics, formacions instrumentals i gèneres. També participa en projectes de recerca per demostrar des del punt de vista clínic l’impacte positiu de la música en directe per a determinats tipus de pacients.

La col·laboració entre l’Hospital Universitari de Bellvitge i Música en Vena ha estat possible gràcies al conveni marc que l’entitat va signar el 2017 amb l’Institut Català de la Salut. La presentació de l’acord i de l’inici de les activitats a Bellvitge es va realitzar el passat 21 de juny amb un concert de blues a la sala d’actes de l’hospital.

Aquesta col·laboració altruista de Marina Rossell tindrà continuïtat amb altres miniconcerts d’intèrprets de gèneres i estils variats que se celebraran una vegada al mes a diferents serveis i unitats de l’hospital.

18 de setembre de 2018

Més Notícies | Más Noticias | More news

Comments are closed.

Home | eHub | Email