El llibre ha estat escrit en col·laboració amb el fisioterapeuta de l’HUB Esteve Bosch de Jaureguízar

El passat dijous 4 de setembre es va posar a la venda el llibre La força d’un batec, escrit pel fisioterapeuta de l’Hospital Universitari de Bellvitge Esteve Bosch de Jaureguízar i la pacient d’aquest mateix centre Maria Cinta Barberà.

En el llibre –publicat tant en català com en castellà per RBA/La Magrana– s’evoca d’una forma intel·ligent i reflexiva la història extraordinària de la Maria Cinta, la primera persona a rebre un cor artificial a l’Estat espanyol.

Es tracta d’una història de superació d’una dona que ha sabut mantenir la vitalitat, l’alegria i la força malgrat els nombrosos obstacles que la vida ha interposat en el seu camí i en el de la seva família.

Havent d’afrontar una sèrie de dificultats que, quan finalment semblaven tornar a lloc, van culminar amb un càncer de mama, les conseqüències del tractament van derivar en una insuficiència cardiaca que va fer necessària una intervenció extrema davant de la impossibilitat de realitzar un trasplantament.

Aleshores un equip quirúrgic de l’HUB va implantar a Maria Cinta un cor artificial que, com si fos un fisioterapeuta interior, la va mantenir amb vida fins que el seu propi múscul cardíac, d’una forma certament inesperada, es va recuperar en menys de quatre mesos i mig.

Hospital de Bellvitge :: eHUB Maria Cinta Barberà evoca la seva experiència com a pacient de l’Hospital Universitari de Bellvitge

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email