Carlos Diéguez, Susana Jiménez, Marc Potenza, Gretchen Blycker, Fernando Fernández i José Manuel Menchón

Carlos Diéguez, Susana Jiménez, Marc Potenza, Gretchen Blycker, Fernando Fernández i José Manuel Menchón

El Prof. Marc N. Potenza, de la Universitat de Yale, considerat per molts com el màxim especialista mundial en addicció al joc i altres addiccions comportamentals, ha impartit aquest migdia una conferència al Campus Bellvitge de la UB, convidat per la Dra. Susana Jiménez Murcia i el Dr. Fernando Fernández Aranda, psicòlegs clínics del Servei de Psiquiatria de l’Hospital Universitari de Bellvitge, i el CIBER de Fisiopatologia de l’Obesitat i Nutrició (CIBEROBN).

Potenza ha esmentat nombrosos treballs realitzats tant pel seu grup com per altres grups de recerca que han estudiat des d’un punt de vista neurobiològic les addicions comportamentals (entre les quals hi ha l’addicció al joc d’aposta, als videojocs, a la compra compulsiva, o al menjar compulsiu). Com a conclusió, ha afirmat que “les investigacions recents suggereixen força semblances entre les addiccions comportamentals i les addiccions a substàncies”. Potenza també ha afirmat que les similituds neurobiològiques “suggereixen que hi pot haver tractaments cognitivoconductuals i tractaments farmacològics comuns efectius per a ambdós tipus d’addiccions”. Tot i això, ha afegit que cal continuar investigant per arribar a conclusions definitives al respecte.

L’especialista de la Universitat de Yale també ha presentat el debat que hi ha entre els experts sobrer què cal classificar com a addicció comportamental. Un dels exemples que ha posat és el de la possible existència de l’addicció a l’ús d’Internet, un trastorn que encara no està reconegut pels manuals de Psiquiatria però sí que està en estudi. “En les dues últimes dècades –ha dit– hi ha hagut canvis molt importants en l’ús de les tecnologies i això ens fa replantejar moltes coses des del punt de vista clínic”.

En el mateix acte, també ha impartitat una conferència la Prof. Gretchen Blycker, de la Universitat de Rhode Island, sobre les teràpies per abordar problemes en les relacions sexuals. Han col·laborat en l’acte com a discursors el Dr. José Manuel Menchón, cap del Servei de Psiquiatria de l’Hospital de Bellvitge, i el Dr. Carlos Diéguez, director del CIBEROBN.

27 d’abril de 2018

Més Notícies | Más Noticias | More news

Comments are closed.

Home | eHub | Email