Un moment de l'actuació

Un moment de l'actuació

El músic Manu Guix i els cantants Vic Mirallas i Izah ha interpretat avui a l’Hospital de Bellvitge la cançó “Seremos aire”, composta per Manu Guix per conscienciar sobre la fibrosi pulmonar idiopàtica. L’acte ha tingut lloc en el marc de la Setmana Internacional de la Fibrosi Pulmonar Idiopàtica i el projecte “L’art de diagnosticar” de Boehringer Ingelheim Espanya, amb l’aval de les associacions de pacients AFEFPI i FEDER.

Cada any aquesta campanya aborda una disciplina artística diferent des de la qual s’explica la patologia, amb l’objectiu de conscienciar metges, pacients i familiars de la importància d’un diagnòstic precoç, i donar major visibilitat a aquesta malaltia minoritària, que a l’Estat afecta entre 7.500 i 10.000 persones.

La cançó “Seremos aire” compta amb un videoclip en el qual han col·laborat gairebé 40 persones, entre professionals de l’Hospital Universitari de Bellvitge, Hospital Universitari La Princesa de Madrid, Hospital Universitari Verge del Rocío i Hospital Universitari Basurto, així com pacients de AFEFPI i seus familiars.

La Dra. Maria Molina, coordinadora de la Unitat Funcional de l’Interstici Pulmonar del Servei de Pneumologia de l’Hospital de Bellvitge, afirma que “per a l’equip de l’Hospital de Bellvitge ha estat molt gratificant participar en aquesta iniciativa social i posar el nostre granet de sorra per continuar sumant junts”. Molina recorda que “diagnosticar la malaltia a temps és clau per al pronòstic del pacient, i donar-li visibilitat fa que estigui més present tant a la ment de la població general com a les consultes”.

13 setembre 2018

Més Notícies | Más Noticias | More news

Comments are closed.

Home | eHub | Email