Aplicació de la llum ultraviolada a les mans

Aplicació de la llum ultraviolada a les mans

Per tal de sensibilitzar als ciutadans sobre la importància d’una correcta higiene de mans en la prevenció de la transmissió de malalties infeccioses, l’Hospital Universitari de Bellvitge ha acollit avui una activitat que mitjançant un senzill experiment ha permès comprovar de forma immediata si el rentat de les mans s’ha dut a terme de forma correcta.

La col·locació de les mans sota una llum ultraviolada després d’una higiene prèvia amb un producte antisèptic ha facilitat que cada participant en l’experiment pogués apreciar per contrast de forma molt clara si alguna de zona de les seves mans no havia quedat completament neta.

El contagi d’un 80% de malalties infeccioses com ara la grip o el refredat es produeix a través de les mans, segons estimacions de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitaria (semFYC). Una correcta higiene de les mans esdevé aleshores imprescindible per frenar la propagació de gèrmens, especialment a l’àmbit hospitalari. Segons Laura Gavaldà, especialista facultativa en Medicina Preventiva de l’Hospital afegeix que “les principals vies d’entrada per a la propagació de malalties infeccioses en l’entorn domèstic són les mans, les superfícies de la casa i la manipulació dels aliments”. Carmen Gutiérrez, infermera higienista de l’Hospital declara que ‘un correcte rentat de mans passa per fer-ho amb aigua i sabó, tant a en l’àmbit domèstic com a nivell de professionals sanitaris, i si les mans no estan molt brutes amb una solució alcohòlica és suficient’.

L’activitat de prevenció que s’ha dut a terme avui al vestíbul de Consultes Externes de l’Hospital de Bellvitge forma part de les accions divulgadores de La Marató de TV3, dedicada aquest any a les malalties infeccioses, i està impulsada per l’empresa multinacional alemana Hartmann, especialitzada en el sector de la salut i focalitzada en prevenció d’infeccions.

12 de desembre de 2017

Més Notícies | Más Noticias | More news

Comments are closed.

Home | eHub | Email