Les tres professionals que han obtingut ajuts per a la seva recerca

Tres propostes dels serveis de Pneumologia, Nefrologia i el Laboratori Clínic han rebut avui els Ajuts per a projectes de recerca clínica atorgats pel Comitè de Recerca de l’Hospital Universitari de Bellvitge, dins una sessió especial que s’ha celebrat a la sala d’actes del centre.

Els projectes, que tindran ajudes de fins a un màxim de 20.000 euros per al seu desenvolupament en tres anys, han estat presentats per la Dra. Neus Salord, del servei de Pneumologia, sobre l’eficàcia d’un programa intensiu de pèrdua de pes en el tractament de l’apnea del son; la Dra. Juliana Bordignon (nefrologia), consistent en la recerca de nous biomarcadors sèrics i cel•lulars com a predictors de la recidiva en pacients amb vasculitis ANCA positives i, finalment, la Dra. Beatriz Candàs, de l’Àrea de Bioquímica i Biologia Molecular del Laboratori Clínic, que estudiarà la influència de la dieta mediterrània en la concentració i composició de les partícules small dense LDS en pacients amb síndrome metabòlic.

En el decurs de l’acte també s’han presentat dos dels projectes de recerca finalitzats ja a l’hospital, realitzats per la Dra. Amparo García, del servei de Ginecologia (Impacte de l’ablació per radiofreqüència sobre els marges quirúrgics en tumors de mama en estadis inicials), i la Dra. Salud Santos, de Pneumologia (estudi dels mecanismes patogènics de la malaltia cardiovascular en l’EPOC: paper de la quimiocina CCL 18 i proteïnes de la matriu extracel•lular).

L’acte s’ha acabat amb la conferència “Cuidados a las personas con demencia: una visión europea”, a càrrec de la Dra. Adelaida Zabalegui, subdirectora de Recerca i Docència de l’Hospital Clínic de Barcelona.

20 de juny de 2017

Més Notícies | Más Noticias | More news

Comments are closed.

Home | eHub | Email