La pacient, intervinguda el 5 de juny passat, evoluciona favorablement

La pràctica totalitat dels mitjans de comunicació de l’Estat es van fer ressò la setmana passada en els seus titulars més destacats de la notícia de l’implantament a l’Hospital de Bellvitge de la primera assistència mecànica cardíaca interna permanent d’Espanya.

La notícia va ser donada a conèixer en una roda de premsa celebrada a la Sala de Juntes amb la presència del director mèdic, Agustín Escobedo, el cap del servei de Cirurgia Cardíaca, Eduard Castells, el cardiòleg Josep Roca i l’anestesista Álvaro Arcocha. Altres membres de l’equip responsable de la intervenció van ser presents també a la sala.

La pacient, intervinguda el 5 de juny passat, ha estat una dona de 43 anys que per raons mèdiques no podia ser tractada de la seva insuficiència cardíaca per cap altre procediment, ni tan sols un trasplantament de cor. Sense aquest implant, la seva expectativa de vida era de poques setmanes. Al cap de tres setmanes, la pacient es troba bé i continua amb normalitat el procés de recuperació.

La substitució mecànica de la funció del cor s’emmarca dins del programa de tractaments de la insuficiència cardíaca avançada. Aquesta malaltia ha estat qualificada com l’epidèmia del segle XXI pel fet de ser un problema de prevalença creixent arreu del món a causa de l’envelliment progressiu i amb qualitat de vida de la població.

També pot ser un complement útil al trasplantament de cor, intervenció que ofereix molts bons resultats a llarg termini però que afronta un problema de manca de donants suficients per atendre tota la demanda. L’objectiu ideal és que en el futur ningú hagi de morir per fallada del cor en un hospital especialitzat, ja que existiran els aparells que el podran ajudar o substituir.

Hospital Bellvitge : EHUB :: Implantament del primer cor artificial, director mèdic, Agustín Escobedo, el cap del servei de Cirurgia Cardíaca, Eduard Castells, el cardiòleg Josep Roca i l’anestesista Álvaro Arcocha

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email