Trasplantament de fetge a l'Hospital de Bellvitge

Trasplantament de fetge a l'Hospital de Bellvitge

L’Hospital Universitari de Bellvitge ha estat el tercer hospital trasplantador de Catalunya l’any 2016 amb un total de 197 trasplantaments: 131 de ronyó, 49 de fetge i 17 de cor. Dels trasplantaments de fetge, 21 han estat de donant viu. Com la majoria de centres catalans, Bellvitge ha pogut registrar aquest 2016 un increment significatiu del nombre de donants de cadàver vàlids, que en aquest hospital s’han elevat  a 38.

En conjunt, a Catalunya s’han portat a terme 1.015 trasplantaments, un 6,28% més que al 2015, fet que representa un nou rècord, segons les dades que va presentar ahir a la tarda el conseller de Salut, Antoni Comín. Aquests nivells d’activitat situen Catalunya en una taxa de 135 trasplantaments per milió d’habitants, una de les més altes del món.

Comín va expressar un reconeixement, en primer lloc, als donants i les seves famílies per la seva generositat, sense la qual no haurien estat possibles aquests resultats, i, en segon lloc, als professionals i als hospitals catalans per la seva tasca decisiva en l’assoliment d’aquestes xifres històriques.

11 de gener de 2017

Més Notícies | Más Noticias | More news

Comments are closed.

Home | eHub | Email