Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència envers les Dones a l'Hospital de Bellvitge

Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència envers les Dones a l'Hospital de Bellvitge

L’Hospital Universitari de Bellvitge s’ha sumat al Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència envers les Dones, que se celebra demà dissabte 25 de novembre, amb l’establiment, avui, d’un punt informatiu sobre aquesta problemàtica al vestíbul principal de l’hospital, a càrrec del servei de Treball Social Sanitari.

Així mateix, l’Hospital també fa difusió aquesta setmana de missatges de conscienciació sobre aquesta greu situació a través de les pantalles informatives internes i mitjançant el seu lloc web i xarxes socials. Per la seva banda, el personal de l’empresa Clece ha vestit avui samarretes reivindicatives d’oposició a la violència masclista.

Des del servei de Treball Social Sanitari de l’Hospital Universitari de Bellvitge, es realitzen anualment activitats de conscienciació i formació emmarcats en el dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones.

Durant el primer semestre del 2017, ha atès a 61 dones que han estat víctimes de violència masclista. En el 74% dels casos, l’agressor havia estat la parella i, en el 26%, l’ex parella. En la violència de gènere, l’edat de les víctimes és molt variable, fet que constrasta amb les agressions sexuals, en què el perfil és més marcat, d’edats entre 18 i 30 anys, i s’objectiva que el 50% són persones conegudes de les víctimes.

La violència masclista s’ha d’entendre com un problema de salut que cal abordar de forma transversal. Quan la dona accedeix a l’hospital i es posa en evidència que es troba en aquesta situació, se li ofereix un abordatge personalitzat i multidisciplinari des del model biopsicosocial.

24 de novembre de 2017

Més Notícies | Más Noticias | More news

Comments are closed.

Home | eHub | Email