I Jornada del Grup de Malalties Minoritàries

I Jornada del Grup de Malalties Minoritàries

L’Hospital Universitari de Bellvitge ha organitzat avui, 8 de juny, la I Jornada del Grup de Malalties Minoritàries. La trobada ha servit per fer la primera presentació pública aquest grup, constituït ara fa un any, i per debatre sobre el diagnòstic, el maneig i el tractament d’algunes de les malalties minoritàries de les quals l’Hospital Universitari de Bellvitge és un destacat referent.

Han participat a la reunió una quinzena de ponents, líders d’unitats assistencials multidisciplinàries especialitzades en diferents patologies, així un centenar d’assistents, tant professionals de medicina i infermeria com representants d’associacions de pacients.

Entre d’altres qüestions, durant la jornada s’ha parlat del llarg camí per identificar una nova malaltia minoritària, el paper de la genètica en aquestes patologies, el maneig de la telangiectàsia hemorràgica hereditària, les immunodeficiències, les miocardiopaties i els trastorns del cicle de la usea, o les novetats terapèutiques en malalties hereditàries de la retina, malalties pulmonars intersticials, malalties minoritàries renals i malalties minoritàries neurològiques.

Malgrat que són infreqüents, existeixen més de 7.000 malalties minoritàries que afecten en conjunt entre un 5 i un 7% de la població general (uns 30 milions d’afectats a la Unió Europea i entre 300.000 i 400.000 a Catalunya). L’Hospital Universitari de Bellvitge atén actualment més de 200 malalties minoritàries diferents que engloben 3.000 pacients.

8 de juny de 2018

Més Notícies | Más Noticias | More news

Comments are closed.

Home | eHub | Email