L'Hospital organitza el IV Curs de Cirurgia de Càncer de Mama

Els dies 7, 8, 9 de març de 2012, es va realitzar al nostre hospital el IV Curs de Cirurgia de Càncer de Mama, aquest any dedicat a la cirurgia de mínima morbilitat ajustada a risc oncològic.

Durant aquests dies, es van realitzar una mostra de les més noves tècniques quirúrgiques aplicades al càncer de mama, que han demostrat la tendència dels últims anys a disminuir la morbilitat derivada de la pròpia cirurgia. Així, s’han pogut veure diverses tècniques d’oncoplàstia i reducció mamària oncològica, diversos tipus de penjolls amb abordatge laparoscòpic i penjalls de perforants com el TDAP (toracodorsal d’artèria perforant) i tècniques com el lipofilling (recontrucció de defectes mitjantçant greix de la pròpia pacient). Aquests penjolls pretenen reduir la morbilitat estètica amb un correcte tractament oncològic de la malaltia.

Per veure un recull fotogràfic del Curs, cliqueu aquí.

Per altra banda, per reduir la morbilitat funcional del braç operat, s’han discutit les noves indicacions de limfadenectomia axil·lar i gangli sentinella, amb un intent de disminuir segones cirurgies i el limfedema que, a vegades, se’n deriva. Dintre del curs, es va desenvolupar també una cirurgia ganglionar per tractar aquest problema que tantes molèsties dóna a les pacients que el pateixen.

A la tarda, es van desenvolupar diferents taules rodones, en les quals es van tractar temes com els marges quirúrgics de la cirurgia conservadora i les noves plataformes gèniques que permetran ajustar encara millor el risc oncològic de cada tumor i fer el tractament complementari a mida de cada pacient.

Finalment, amb un intent d’unir assistència i investigació, es va dur a terme una taula rodona que va traçar les línies d’investigació en càncer de mama que es desenvolupen al nostre hospital dins de l’àmbit de l’IDIBELL, juntament amb una conferència del Dr. Esteller sobre epigenètica i càncer de mama.

Abril 2012

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email