La nova aplicació MetrICS

La nova aplicació MetrICS

La malaltia cerebrovascular o ictus és la segona causa de mort a Catalunya i la principal causa de discapacitat. A Catalunya provoca més de 13.000 ingressos hospitalaris l’any, fet que significa que es produeix un ictus cada 40 minuts.

Aquest accident vascular cerebral s’origina per la disminució o l’obstrucció del flux cerebral. La sang no arriba al cervell en la quantitat necessària i, com a conseqüència, les cèl·lules nervioses no reben oxigen i deixen de funcionar. És per aquest motiu que el temps de resposta davant la sospita de diagnòstic és crucial per al seu tractament i per evitar les complicacions derivades.

L’objectiu de MetrICS és prendre les mesures de temps a les actuacions que es duen a terme en el protocol d’aquesta malaltia temps-depenent, i tenir un registre puntual de les variables comunes per el seu estudi a fi de millorar-les.

L’aplicació la podran usar els professionals mèdics, neuròlegs, dels hospitals que donen assistència directa als pacients ingressats amb diagnòstic d’ictus per registrar en cada moment les actuacions que es considerin. Els temps de les proves diagnòstiques, medicació, etc es podran actualitzar en el moment precís que es facin.

També permetrà que en tot moment els professionals puguin accedir a la relació de pacients ingressats a urgències amb diagnòstic d’ictus, modificar les dades i generar informes amb tota la informació recollida.

En ser una aplicació compatible amb telèfons mòbil i tauletes tàctils amb sistema operatiu Android i IOS es podrà utilitzar de forma itinerant dintre les instal·lacions hospitalàries.

MetrICS és una app mòbil desenvolupada en una primera versió pels neuròlegs de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol. Superada la primera fase pilot, s’han incorporat al projecte l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Catalunya és pionera en l’àmbit europeu en l’organització de l’atenció als pacients amb ictus. Gran part de l’èxit del nostre model rau en la implementació i el desplegament del Codi ictus, un codi d’emergència que permet donar una atenció immediata als pacients amb sospita d’aquesta malaltia.

23 de maig de 2017

Més Notícies | Más Noticias | More news

Comments are closed.

Home | eHub | Email