L’aparell de ressonància magnètica incrementa la capacitat diagnòstica de l’hospital i ajuda a reduir les llistes d’espera, a més de suposar una alternativa per a aquells pacients que no poden utilitzar els equips tradicionals tancats, com ara les persones claustrofòbiques o amb obesitat mòrbida, també representa un avantatge per als infants, ja que no requereix sedació.

Aquest nou equipament s’encarregarà, en principi, de les exploracions osteoarticulars dels pacients provinents del mateix Hospital, de les àrees bàsiques de salut que tenen com a referència l’Hospital de Viladecans i d’altres grups de pacients específics del territori.

Permetrà realitzar unes 5.000 proves anuals, cosa que implica un increment de l’oferta de les exploracions i una millora de la qualitat del servei i l’atenció al pacient.

Amb l’adquisició i instal·lació de l’equip s’han invertit 662.000 euros. Forma part de la Xarxa de Diagnòstic per la Imatge que dóna servei al Territori de la Gerència Territorial Metropolitana Sud, formada per l’Hospital de Bellvitge, el de Viladecans i els centres d’atenció primària de Viladecans, Gavà, Castelldefels, Begues i Sant Climent.

El servei va ser inaugurat el passat dia 22 de juliol en un acte al qual van assistir l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz; el de Castelldefels, Joan Sau; i el de Sant Climent de Llobregat, Domènec Tugas; el director de la Gerència Territorial Metropolitana Sud, Xavier Corbella, i la directora de l’Hospital, Clara Pujol.

Per a l’Hospital de Viladecans, la incorporació del nou equip respon a la voluntat del centre d’apostar per la innovació i oferir nous serveis, això s’emmarca en els diferents projectes de millora en què està immers, com ara l’adquisició d’altres aparells de diagnòstic, l’ampliació del centre amb tres quiròfans i 18 llits i, sobretot, amb el projecte de creació del nou hospital, que està previst que comenci el proper any.

Per al territori, suposa una millora en la qualitat de l’atenció al ciutadà i, d’altra banda, contribueix a convertir la zona del delta del Llobregat en un territori de referència tecnològica i d’innovació, una característica que dóna valor afegit a la comarca i millora la seva competitivitat.

Hospital de Bellvitge :: eHUB :: Primer centre públic de Catalunya que té una ressonància magnètica oberta

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email