L'Hospital de Bellvitge aposta per potenciar l'activitat docent i científica en l'àmbit de l'electrodiagnòstic neurològic i la neurofisiologia clínica

L’Hospital Universitari de Bellvitge ha participat, un any més, en l’organització del Màster en Electrodiagnòstic Neurològic de la Universitat de Barcelona. Els directors del Màster han estat el Dr. Jordi Montero, del Servei de Neurologia de l’HUB, i el Dr. Josep Valls Solé, del Servei de Neurologia de l’Hospital Clínic.

Els facultatius especialistes de l’HUB han intervingut de manera especial en l’organització dels mòduls dedicats a les bases de l’electrodiagnòstic (8 i 9 d’abril, codirigit pel Dr. Montero); l’electrodiagnòstic en les malalties neuromusculars (10 al 12 d’abril, dirigit pel Dr. Montero i la Dra. Mònica Povedano); els trastorns de la consciència, somni, epilèpsia i coma (18 al 20 d’abril, codirigit per la Dra. Mercè Falip i la Dra. Misericòrdia Veciana, amb altres experts); el monitoratge intraoperatori (25 al 27 d’abril, dirigit per la Dra. Isabel Fernández Conejero), i la neuroftalmologia i la neurootologia (2 al 4 de maig, codirigit per la Dra. Sílvia Muñoz).

Es tracta d’una iniciativa docent organitzada conjuntament per la UB, l’HUB i l’Hospital Clínic, amb la col·laboració de l’Institut Gutmmann, que s’imparteix amb periodicitat biennal des de l’any 2001 i que ha assolit un gran prestigi, amb alumnes procedents de tot l’Estat espanyol. En ell, s’hi revisen les tècniques per al diagnòstic i el seguiment de les malalties del sistema nerviós central i perifèric, amb l’objectiu que els alumnes assoleixin els coneixements i les habilitats pràctiques per a la realització d’estudis electrofisiològics. Està adreçat a llicenciats universitaris, especialment metges neuròlegs, neurofisiòlegs clínics i rehabilitadors.

Es composa d’un total vuit mòduls (cursos monogràfics) consecutius, que també es poden cursar per separat, cadascun dels quals està dirigit per especialistes líders en el tema. Les classes presencials, amb activitats pràctiques, han tingut lloc entre el 8 d’abril i el 4 de maig, i la part no presencial es desenvoluparà fins al mes de setembre.

Per altra banda, el passat 31 de maig, l’hospital va acollir la V Reunió Anual de la Societat Catalana de Neurofisiologia Clínica. En la trobada van tenir lloc conferències de gran rellevància clínica en l’àmbit de l’esclerosi lateral amiotròfica, amb la participació de la Dra. Mònica Povedano, coordinadora de la Unitat de l’ELA de l’HUB, centre de referència en aquesta malaltia, així com altres especialistes de diferents hospitals.

A més, hi va haver un espai dedicat a les noves tecnologies com l’estimulació cerebral invasiva i no invasiva en el tractament de malalties neurològiques i psiquiàtriques. En aquest marc, l’hospital està desenvolupant tractaments com l’estimulació magnètica repetitiva i l’estimulació transcraneal per corrent continua, recolzats per projectes d’investigació com la Marató de TV3.

A la tarda, els tallers es van enfocar a difondre de manera pràctica i propera tècniques innovadores en les que l’hospital té experiència com la neurofisiologia dels moviments anormals, de la musculatura respiratòria i del pacient neurocrític.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email