La Bruna és una de les quatre protagonistes de l'exposició

El dijous 23 de març s’inaugura a l’Hospital Universitari de Bellvitge l’exposició fotogràfica “Historias de un ictus”, organitzada per la Federació Espanyola d’Ictus i que recull la vivència de quatre persones de diferents edats que l’han patit . Les imatges de la mostra, que s’instal·larà al vestíbul de Consultes Externes fins el 25 de maig, subratllen la vida quotidiana i el seu repte de superació personal.

Les fotografies de David Campos Bel (Barcelona), Aránzazu Navarro (Zaragoza), Sara López Croft (Granada) i Francisco Ferrer (Valencia) mostren la quotidianitat de la Bruna, la Vicenta, el Ramón i el Luis, quatre exemples de superació d’una malaltia amb una estadística demolidora: 1 de cada 6 persones patirà un ictus. Quan una malaltia com l’ictus afecta a una persona, tot el seu món es transforma, inclòs el seu entorn. Familiars, amics i metges han d’aprendre amb el pacient a tornar a començar. En molt casos, la figura del cuidador esdevé imprescindible.

L’exposició, de caràcter itinerant, arriba a Bellvitge després d’haver passat per València, Granada, i Saragossa.

L’ictus és la primera causa de dependència a Espanya i de mortalitat entre dones, el que fa indispensable conscienciar la població de la necessitat de canviar els nostres hàbits de conducta per prevenir els factors de risc modificables.

21 de març

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email