Les cafeteries i el menjador laboral de l’Hospital reben l’acreditació AMED per la seva oferta de menús mediterranis

L’Hospital Universitari de Bellvitge manté el seu compromís amb les persones, la salut i la vida sana. Fruit d’això, el menjador laboral i les cafeteries de l’Hospital, gestionades per l’empresa CLECE, han rebut l’acreditació AMED per la seva oferta de menús mediterranis. AMED reconeix els establiments que presenten una oferta gastronòmica on es garanteix la utilització d’oli d’oliva, abundància de verdures, hortalisses i llegums, fruita fresca, peixos i carns magres i la inclusió de productes integrals.

Tant les cafeteries com el menjador laboral de l’Hospital compleixen aquests requisits i, per tant, han rebut l’acreditació AMED. Les dues cafeteries gestionades per CLECE tenen capacitat per a 500 comensals cada dia i el menjador laboral, gestionat per una cuina pròpia de l’Hospital, té capacitat per a 500 comensals més. Per tant, el conjunt de l’Hospital pot oferir menús saludables a un total de més de 1.000 comensals al dia.

L’acte d’entrega de l’acreditació es va dur a terme dilluns dia 11 de febrer i va estar presidit pel Dr. Alfredo García, director gerent de l’Hospital Universitari de Bellvitge; la Dra. Carmen Cabezas, subdirectora general de Promoció de la Salut del Departament de Salut; i pel Sr. Enrique Ordóñez, director Nacional de Restauració de l’empresa CLECE.

La identificació i acreditació de serveis de restauració promotors de la dieta mediterrània (AMED) forma part de les estratègies del Pla Integral per a la Promoció de la Salut mitjançant l’Activitat Física i l’Alimentació Saludables (PAAS). Dins aquest Pla, que es va iniciar a Catalunya l’any 2006 liderat des de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat, s’han dut a terme més de 65 accions en diferents àmbits.

AMED és un projecte liderat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya que compta amb la col·laboració dels ajuntaments, consells comarcals i gremis de restauració i que identifica i acredita els establiments que ofereixen opcions d’alimentació mediterrània i d’oci actiu per als seus usuaris. Actualment a Catalunya hi ha 77 municipis amb més de 220 establiments acreditats AMED que tenen capacitat per oferir alimentació mediterrània a prop de 38.800 comensals.

Març 2013

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email