L'atenció de l'ictus terciari i la insuficiència cardíaca crònica complexa han estat guardonades en la 2a Jornada del Pla de Salut 2011-2015

El Departament de Salut va organitzar a Sitges, els passats dies 30 de novembre i 1 de desembre, la 2a Jornada del Pla de Salut, presidida pel president en funcions de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas. Cinc experiències van ser guardonades, quatre d’elles de l’Institut Català de la Salut. D’aquestes, les titulades Guàrdia compartida de terciarisme de l’ICS en l’ictus isquèmic agut complex i Pacient crònic complex amb insuficiència cardíaca han estat liderades o participades per professionals de la Gerència Territorial Metropolitana Sud.

L’experiència Guàrdia compartida de terciarisme de l’ICS en l’ictus isquèmic agut complex és un programa conjunt de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Es tracta de la integració dels equipaments i els recursos d’aquests tres centres en un equip únic de professionals de guàrdia localitzable amb trucada. El projecte aconsegueix que el malalt d’ictus sigui atès independentment del centre on es trobi, ja que és l’equip professional qui es desplaça.

L’experiència Pacient crònic complex amb insuficiència cardíaca és un programa del Servei d’Atenció Primària Penedès-Garraf-Llobregat Nord de l’ICS i de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès que coordina les actuacions dels diferents professionals i nivells assistencials per tal de mantenir l’atenció aquests pacients en el seu entorn. Així, gràcies a aquesta coordinació assistencial, els pacients crònics complexos poden seguir el tractament en el seu lloc de residència i redueixen significativament les visites a Urgències i els ingressos en hospitals.

Durant la Jornada, es van donar conèixer més de 550 experiències presentades pels professionals. Les principals àrees d’actuació van ser l’atenció als pacients crònics, la millora organitzativa del sistema per fer-lo més integrat i resolutiu, i la reordenació dels procediments d’alta especialització. Els objectius de la reunió van ser donar a conèixer els resultats obtinguts un any després de l’aprovació del Pla de Salut 2011-2015, establir les fites per al 2013 i consolidar un espai de debat i reflexió sobre els avenços dels projectes iniciats.

Desembre 2012

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email