L'aplicació d'un protocol de cohorting redueix els llits inutilitzats per infecció

L’Hospital Universitari de Bellvitge ha estat designat finalista pel treball Hacia el hospital eficiente: Protocolo de cohorting como estrategia de gestión para aumentar la capacidad generada de camas, presentat per la Dra. Xènia Acebes a l’11a edició dels Premios Profesor Barea de la Fundación Signo, en la modalitat “Els centres sanitaris com a empreses de serveis: Gestió Global”, d’entre 36 candidats.

L’estudi fa una anàlisi de l’impacte de l’establiment consensuat de protocols de cohorting en malalts infectats o colonitzats per microorganismes d’especial rellevància epidemiològica sobre l’evolució del nombre mitjà de llits inutilitzats per infecció. Aquesta intervenció organitzativa ha estat una feina conjunta de professionals de l’Equip de Control d’Infecció, Infermeria i Admissions, i ha permès reduir en una mitjana de 6 el nombre de llits inutilitzats per infecció entre el 2008 i el 2012.

L’acte d’entrega de premis i designació d’accèssits, que va tenir lloc el passat 30 de maig a l’Aula Magna de la Universitat Carlos III de Madrid, va ser presidit pel vicerector de Qualitat i Plans Estratègics de la Universitat Carlos III, Dr. Mikel Tapia; i comptava amb la presència del president honorífic de la Fundación Signo, el Prof. José Barea.

El premi en aquesta categoria el va rebre el Dr. Manuel Bayona, en representació del Complejo Hospitalario Virgen de las Nieves de Granada, pel treball Proceso de convergencia para la unificación de los hospitales de Granada.

Juny 2013

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email